Schaarbeek

LUCA School of Arts

Terug naar overzicht
LUCA School of Arts
Luca bewegwijzering

WAYFINDING STUDIE

Diverse testen en bevragingen toonden aan dat we de bewegwijzering best zo strak en simpel mogelijk moesten houden.

WOORDJE UITLEG

LUCA School of Arts is een multidisciplinaire onderwijs- en onderzoeksomgeving waar creatief talent zich artistiek, uitvoerend en technisch kan ontplooien en ontwikkelen. In vier steden (Brussel, Genk, Gent en Leuven) bundelt LUCA de onderwijsexpertise van vijf gerenommeerde instituten (Sint-Lukas, Narafi, C-mine, Sint-Lucas en Lemmens).

LUCA  biedt meer dan vijftig studietrajecten aan in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Vormgeving, Interieur & Productdesign, Bouwkunde, Muziek en Drama. Met die ruime waaier aan professionele en academische opleidingen is ze een referentie in het hoger kunstonderwijs.

DE UITDAGING

De Campus Sint-Lukas in het kleurrijke Schaarbeek staat als een landmark en hotspot voor jong geweld in design en kunst. Echter, doordat de campus een lappendeken is van diverse aaneengeschakelde gebouwen was het praktisch onmogelijk om je weg te vinden doorheen de complexe locatie.  Aan Signburo werd gevraagd om er een logica in te vinden.

DE OPLOSSING

Een simpele en strakke bewegwijzering

Na een uitgebreide studie ter plaatse, diverse testen over hoe we best alle locaties konden bereiken en bevragingen van gebruikers hebben we besloten om de bewegwijzering zo strak en simpel mogelijk te houden.  Gebruikers worden eerst verwezen naar het juiste onderdeel van het gebouw en daarna pas naar het gewenste lokaal. 

Alzo wordt een overdaad aan verwijzingen vermeden en wordt enkel de op die plaats relevante info gegeven. Uiteraard hebben we de vormgeving strak en simpel gehouden zodat deze perfect past bij de LUCA-huisstijl.

Stand van zaken

Studie is uitgevoerd.  Implementatie is nog niet bepaald.

Luca School of Arts gang

Luca School of Arts gebouwen

Heb jij een gelijkaardig project? 
Laat ons vrijblijvend kennismaken.