Signburo

WAYFINDING ARCHITECTS

Goeie architectuur bezit op zich al de eigenschappen om bezoekers doorheen een gebouw te leiden. De vormgeving van de inkom zorgt ervoor dat je niet langs de achterdeur binnenkomt. Het centraal geplaatste onthaal is een volgend belangrijk oriëntatiepunt, grote open gangen nodigen je uit om verder te gaan, goed zichtbare trappen en liften tonen je waar je hogerop kan, zithoeken geven aan waar je even kan verpozen. Enzoverder. Zelfs gesloten deuren zijn een vorm van navigatie: alleen toegankelijk voor wie hier echt moet zijn.

  

 

signalisatie

studie

Waarom dan wayfinding?

Goede ‘wayfinding architecture’ legt een intuïtieve navigatielaag bovenop die al aanwezige architecturale eigenschappen. Zo intuïtief dat mensen ook in de meest complexe omgevingen moeiteloos hun weg vinden.

Dankzij makkelijk te volgen bewegwijzering en leesbare, eenvoudig te begrijpen aanwijzingen, verminderen optimale wayfinding-systemen stress en vergroten ze het welbevinden van uw bezoekers.

wayfinding architectuur

aanpak

Hoe krijgt wayfindingarchitectuur vorm?

Heldere wayfindingarchitectuur start met een blanco blad en een open geest. En net omdat we als buitenstaander vanuit het perspectief van een 'een nieuwe bezoeker' kijken, vallen zowel knelpunten als opportuniteiten in uw project ons onmiddellijk op.

Van daaruit vertrekken we om de meest aangewezen routes voor uw diverse doelpublieken te bepalen en op plan te zetten.

Vervolgens helpen onze designers u met veel plezier met het vormgeven van de diverse bouwstenen van uw wayfinding-systeem. Denk aan vormen en symbolen, verlichting, kleuraccenten, specifieke materialen, texturen voor vloeren en wanden enz. 

Tip

Wayfinding maakt deel uit van het grotere informatie- en communicatiesysteem van uw organisatie. Zorg er daarom altijd voor dat de woorden en benamingen die u gebruikt op uw signalisatie consistent en eenduidig overeenkomen met de terminologie die u daarvoor hanteert in uw correspondentie, infobrochures, websites enz. En zelfs in uw mondelinge communicatie.