Brugge

Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge

Terug naar overzicht
Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge
OLV Brugge bewegwijzeringsplan

WAYFINDING STUDIE

De opdracht betrof een combinatie van zowel binnen- als buitenbewegwijzering. 

WOORDJE UITLEG

Het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge heeft besloten om een volledige nieuwe bewegwijzering op hun campus te voorzien. De aanleiding zijn de vele renovatieprojecten die op stapel staan, de vernieuwde huisstijl maar vooral het feit dat de bestaande bewegwijzering niet meer voldoet.  Na een uitgebreide studieronde heeft de opdrachtgeven gekozen voor Signburo om een nieuw concept uit te werken.

DE UITDAGING

De opdracht betrof een combinatie van zowel binnen- als buitenbewegwijzering.  Diverse bestemmingen liggen in het hoofdgebouw maar om vele andere eindbestemmingen te bereiken moest men het hoofdgebouw verlaten, liefst langs de kortste, meest aangewezen uitgang. 

Bovendien hadden vele diensten en gebouwen reeds een specifieke benaming die voor verwarring kon zorgen. Daarnaast stonden er nog diverse verbouwingen en renovaties op de planning waardoor de bewegwijzering extra flexibel moest zijn.

ONZE OPLOSSING

Na vergelijking en uittesten van diverse concepten, hebben we in samenspraak met de opdrachtgever gekozen voor een gecombineerd systeem van letters, cijfers & kleuren . In de opzet van de nieuwe bewegwijzering hebben alle eindbestemmingen die een patiënt/bezoeker/personeelslid/leverancier op eigen kracht moet kunnen bereiken een eigen nummer of letter gekregen. 

De afdelingen hebben een letter uit het alfabet gekregen, alle andere bestemmingen krijgen een nummer. De verwijzing is zodanig opgezet, dat op elk beslissingspunt de richting is aangegeven naar elke bestemming op de campus.

De gebruiker kan zijn juiste bestemming bereiken door de juiste letter of het juiste nummer te volgen. Bovendien wordt deze aangevuld met een unieke kleur.  Alle afdelingen (met letter) zijn aangeduid in het rood en alle bestemmingen (met nummer) in het groen.

Stand van zaken

Studie is uitgevoerd.  Het PZ OLV Brugge heeft ondertussen via aanbesteding een uitvoerder geselecteerd en alle bewegwijzering is geplaatst.  

Heb jij een gelijkaardig project? 
Laat ons vrijblijvend kennismaken.